Analize industrie

Cunoasterea segmentelor de piata

Aflati cat de mare este piata fiecarei categorii de produse pe care o produceti sau o comercializati

Siguranta deciziilor

Avand la dispozitie informatii cheie care sa va asigure cadrul necesar pentru a lua decizii corecte

Avantaj competitiv

Obtineti un avantaj competitiv nou din punct de vedere informational fiind la curent cu evolutia pietei.

Analizele industriei reprezinta un instrument necesar fiecarei companii care activeaza in industrie sau care vrea sa faca pasul intr-o industrie pentru a cunoaste in detaliu cererea pentru segmentele de produse comercializate, nivelul productiei, importurile si exporturile.

Continutul acestor studii prezinta o imagine obiectiva a industriei, evolutia acesteia si va permit sa calculati propria pozitie in piata si sa descoperiti noi perspective asupra industriei ce se pot transforma in oportunitati de extindere.

Analizele pe care le publicam pentru cele 85 industrii pe care le monitorizam, au la baza prelucrarea secundara a datelor publicate de catre institutii guvernamentale, institutii interguvernamentale, institute nationale de statistica, institute de cercetare, banci centrale, folosind modele statistice pentru a completa anumite seturi de date si pentru a realiza previziuni pe termen scurt.

Rapoartele noastre combina analiza industriei cu estimarile pe termen scurt pentru a oferi un pachet cat mai complet de informatii cu scopul de a asigura claritate in procesul decizional.

Analiza categoriilor de produse, structurata pe 6 parti:

 • Partea I-a: Industria– Prezinta cifrele cheie ale industriei sub forma grafica pentru a avea o introducere rapida. Imbina analiza macroeconomica cu analiza la nivel de industrie, in contextul istoric, pentru a prezenta reactia industriei la socurile economice ale tarii. Performanta industriei este masurata prin 7 indicatori pentru a permite compararea rezultatelor in functie de situatia specifica a companiei. Contributia la performantele industriei si structura industriei este analizata in detaliu in functie de capitalul, marimea si pozitia regionala a companiilor.Finalul partii I cerceteaza pozitia industriei la nivel national din punct de vedere al costurilor si productivitatii muncii alaturi de ciclicitatea lunara a vanzarilor.
 • Partea a II-a: Analiza comparativa in regiune – Pentru a obtine o viziune de ansamblu asupra industriei, analizam cadrul macroeconomic, performanta, structura industriei si a companiilor in functie de capital si marime in context regional pentru a identifica trendurile, derapajele si potentialul industriei tinand cont de evolutia tarilor cu un istoric si o structura economica asemanatoare.
 • Partea a III-a: Analiza pietei detaliata pe categorii de produse – Cuprinde analiza categoriilor de produse specifice industriei, conform datalierii nomenclatoarelor internationale.Fiecare grupa de produse este supusa unei cercetari detaliate a valorii si a cantitatii inregistrate, pentru a crea o imagine completa la nivel de: productie, importuri, exporturi, consum, structura a importurilor si a exporturilor intra UE si extra UE, alaturi de structura consumului, pret mediu al productiei, importurilor si exporturilor si exporturi si importuri detaliate pe cele mai importante 10 tari de destinatie si provenienta.

 • Parea a IV-a: Piata in tara si in regiune– Prezinta rezultatele modelului nostru statistic de estimare al consumului din fiecare judet in parte, ajustat in functie de conditiile economice, sociale si demografice din fiecare zona in parte.Inglobam analiza evolutiei istorice a fiecarei categorii de produse in parte, cu analiza regionala.Analiza preturilor medii de productie detaliate pe fiecare categorie de produse si pe fiecare tara membra a Uniunii Europene prin intermediul unor “Heatmap-uri”
 • Parea a V-a: Forecast 2017-2022 detaliat pe categoriile de produse analizate– Pentru fiecare categorie de produse analizate in partea a III-a a raportului, am realizat estimari privind evolutia productiei, consumului, exporturilor si importurilor tinand cont de evolutia istorica, pe un orizont de 5 ani. Rezultatele obtinute sunt prezentate sub forma unor benzi de variatie si detaliate pe 3 scenarii:
  -scenariul pesimist,
  -scenariul central,
  -scenariul optimist.
 • Parea a VI-a: Concentrarea industriei– Prezinta gradul de concentrare al industriei la nivel national, nivelul de dezvoltare si performanta al industriei analizate comparativ cu rezultatele fiecarei industrii la nivel national.Contine peisajul concurential detaliat prin transmiterea cotei de piata a primilor 5 jucatori din industrie alaturi de analiza situatiilor financiare ale fiecarei companii in parte.
Obiective si usor de inteles
Cota de piata

Cu informatiile din analize puteti sa calculati cota de piata pentru fiecare categorie de produse in parte in functie de destinatia, provenienta acestora.

Informatie usor de inteles

Fiecare analiza este prezentata sub o forma interactiva cu grafice, tabele si explicatii simple pe intelesul tuturor pentru a folosi la maximum informatia din raport.

Upgrade gratuit

Va trimitem gratuit noua analiza daca o actualizam in urmatoarele 3 luni din momentul achizitiei

Extinderea portofoliului de produse

Cunoscand cererea pentru fiecare segment de produse puteti lua in calcul extinderea pe noi nise in care nu aveti o expundere mare in prezent

Varianta demo

La solicitarea dvs va trimitem varianta demo a analizei pentru a vedea structura si continutul unui astfel de raport.

Industria dintr-o privire

In raport sunt prezentate statisticile cheie ale industriei intr-o singura pagina

Cum lucram

Cercetare secundara

Analizam seturi de date secundare despre industria analizata ce provin din surse guvernamentale, institutele de statistica nationale, furnizori de analize si date precum Oxford Economics, The Economist, Dun & Bradstreet, Fitch etc.

Analiza datelor colectate

Echipa de cercetare centralizeaza seturile de datele din multiple surse pentru a le introduce in modelul de prelucrare a datelor si a corecta diferentele dintre seturi astfel incat sa putem oferi o imagine cat mai aproapiata de realitate a industriei.

Verificare

Inainte de publicare, fiecare raport este verificat la cele mai inalte standarde pentru a ne asigura ca nu exista erori.

Publicare

Publicarea analizei se realizeaza numai dupa trecerea etapei de verificare a rezultatelor, design-ului si concluziilor. Dupa publicarea analizei realizam comunicatul de presa cu concluzii acesteia si instiintam firmele carora li se adreseaza analiza, abonate la newsletter.

De ce aleg companiile sa lucreze cu noi

Sursa de informare de incredere

In rapoartele noastre folosim seturi de date ce provin din surse oficiale pe care le interpretam obiectiv conform metodologiei descrisa in “Cum lucram” fara sa fim legati emotional de afacerea dvs

Preturi accesibile

Datorita modelului de rapoarte pe care il realizam, analize de serie, si a bazei de seturi de date pe care am construit-o, putem sa oferim un produs la un pret accesibil fara sa ii afectam calitatea

Suport post achizitie

Suntem alaturi de clientii nostri pe tot parcursul colaborarii punand la dispozitia fiecarui client un membru al echipei noastre pentru o discutie gratuita de 30 de minute dupa fiecare achizitie.

Magazinul de analize

Piata hartiei si cartonului

Piata produselor lactate si branzeturilor

Piata carnii de pasare

Piata incaltamintei

Piata taierii si rindeluirii lemnului

Piata produselor din cupru

Au incredere in noi

Recomandam acest tip de analize

Companiilor active in industrie

Companiilor producatoare sau retailerilor care activeaza in una dintre cele 19 industrii analizate

Companiilor care se adreseaza industriilor

Firmelor care ofera consultanta si servicii companiilor din cele 19 industrii pe care le analizam

Viitoarelor companii

Viitoarelor persoane ca vor sa intre in una dintre cele 19 industrii analizate

Mass-media

Analizele si rapoartele noastre reprezinta o sursa de incredere pentru presa locala.

Industriile ale caror segmente de piata le analizam

Alimentara

Bauturilor

Produselor textile

Articolelor de imbracaminte

Tabacirii si finisarii pieilor

Prelucrarea lemnului

Hartiei si a produselor din hartie

Substantelor si produselor chimice

Farmaceutica

Produselor din cauciuc si plastic

Produselor nemetalice

Metalurgica

Costructiilor si produselor metalice

Calculatoarelor si produselor electronice

Echipamentelor electrice

Masinilor, utilajelor si echipamentelor

Autovehiculelor de transport rutier

Altor utilaje de transport

Mobilei

preloader