Market Intelligence Romania -

Caviar si substituenti

Conform estimarilor centrale din raportul Market Intelligence Romania - Caviar si subtituenti, piata va inregistra o evolutie medie anuala (AAGR%) de 11.38% in perioada 2020-2024.

– Datele din raportul Market Intelligence Romania – Caviar si subtituenti, ne arata ca, piata va fi impulsionata de cresterea cererii pentru produsele din import.

Este disponibila o noua editie a raportului – Market Intelligence Romania – Caviar si subtituenti – ce estimeaza evolutia pietei intr-un ritm mediu anual de 11.38% pana la nivelul de 2,793 mii euro in anul 2024.

Scopul acestei editii este de a reflecta cat mai bine peisajul actual al pietei din Romania a caviarului si a substituentilor, punand accentul pe explicarea rezultatelor evaluarii istorice a cererii, ofertei si a preturilor cu ajutorul modelelor cantitative si pe prezentarea rezultatelor estimarii cererii, ofertei si preturilor, pentru urmatorii 5 ani.

Raportul este structurat pe 3 capitole: Oferta, Cererea si Pretul si acopera perioada 2014-2024 si:

– Imbina explicatiile si interpretarea rezultatelor analizei in forma scrisa (text) cu suportul metodelor grafice specifice analizei explicative pentru maximizarea intelegerii informatiei.

– Documenteaza analiza istorica prin prisma modelarii cantitative a datelor pentru a ajunge la cele mai ascunse concluzii.

– Prezinta si explica rezultatele estimarilor din scenariul central ce includ impactul socurilor macroeconomice la nivel national si international, alaturi de benzile intervalelor de incredere de ┬▒95%.

 

Capitolul 1 - Oferta

Prima parte a acestui capitol contine analiza istorica detaliata, segmentata pe cele doua piete de destinatie ale produselor, piata interna si piata externa (exporturile).

In a doua parte a acestui capitol am inclus prezentarea si explicarea rezultatelor modelelor folosite in estimare.

De asemenea, rezultatele sunt segmentate pe cele doua piete de destinatie ale produselor, piata interna si piata externa (exporturi).

Capitolul 2 - Cererea

Prima parte a acestui capitol cuprinde analiza istorica detaliata, segmentata pe cele doua piete de provenienta ale produselor, piata interna si piata externa (importuri).

In a doua parte a acestui capitol am inclus analiza cererii diseminata la nivel regional.

A treia parte a acestui capitol contine prezentarea si explicarea rezultatelor modelelor folosite in estimare.

De asemenea, rezultatele sunt segmentate pe cele doua piete de provenienta ale produselor, piata interna si piata externa (importuri).

Capitolul 3 - Pretul

Prima parte a acestui capitol este dedicata studiului evolutiei istorice a pretului, analiza cuprinde atat partea de oferta cat si partea de cerere.

In a doua parte prezentam si explicam rezultatele modelelor folosite in estimarea pretului atat pentru partea de oferta cat si pentru partea de cerere.

Sumar executiv: Market Intelligence Romania - Caviar si subtituenti

Oferta

In perioada istorica, evolutia productiei a fost una, ascendenta, inregistrand o rata anuala medie de crestere (AAGR) de 507.09%.

Raportandu-ne in continuare la perioada istorica dar la cea de a doua piata de destinatie a productiei, piata externa, am identificat ca exporturile au avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 507.09%.

Pentru a intelege evolutia exporturilor este necesara analizarea concentrarii exporturilor la nivelul pietelor de destinatie, mai precis la nivelul primelor 10 piete de destinatie pentru ca acestea insumeaza in medie 86.59 % din exporturi.

Printre cele mai importante tari de destinatie se numara Irlanda, Republica Moldova, Cipru, Franta, Spania, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia si Belgia.

Estimarea ofertei pentru perioada 2020-2024 s-a realizat cu ajutorul datelor istorice din perioada 2014-2019.

Datele obtinute sunt rezultatul modelelor liniare de tip log-log, ce au permis aproximarea evolutiei ofertei si cererii din piata interna si externa pentru perioada 2014-2024.

In scenariul central anticipam o evolutie medie anuala (AAGR%) pentru intreaga perioada de 21.48%.

Cererea

In perioada istorica, consumul a avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 57.61%.

In aceasta perioada, cererea a fost satisfacuta in totalitate de produsele din import.

Raportandu-ne in continuare la perioada istorica dar la cea de a doua piata de provenienta a produselor, produsele din importuri, am identificat ca importurile au avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 57.61%.

Printre cele mai importante tari din care se realizeaza aprovizionarea, se numara Franta, Danemarca, Suedia, Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Bulgaria, Spania, China si Letonia.

Diseminand datele la nivel regional folosind modele de estimare de tip top-down, am aproximat cererea la nivel teritorial si am identificat ca primele 20% dintre regiuni in functie de evolutia si marimea consumului, au contribuit la cresterea cererii totale in proportie de 33.78%.

Estimarea cererii pentru perioada 2020-2024 s-a realizat cu ajutorul datelor istorice din perioada 2014-2019.

In scenariul central anticipam o evolutie medie anuala (AAGR%) pentru intreaga perioada de 11.38%.

Despre Market Intelligence Romania - Caviar si subtituenti

Raportul “Market Intelligence Romania – Caviar si subtituenti 2014- 2024”, este la a IV-a editie si face parte din portofoliul de analize de serie realizate prin prelucrarea datelor secundare cu ajutorul metodelor cantitative de analiza a datelor, date colectate doar din surse oficiale.

Estimarile din raport acopera un orizont mediu de timp, de 5 ani si prezinta cum va evolua cererea si oferta si cum vor raspunde la impactul socurilor macroeconomice globale, intr-o perioada de incertitudine crescuta.

Acestea sunt fundamentate pe modele cantitative ce cuantifica impactul factorilor de influenta si raspunsul acestora la socuri.

Rezultatele estimarilor acopera fiecare piata de destinatie, de provenienta si fiecare partener comercial, fiin prezentate pentru fiecare an in parte dar si pentru intreaga perioada.

“Market Intelligence Romania – Caviar si subtituenti 2014-2024” este un instrument de nepretuit pentru executivii si consultantii care cauta o perspectiva clara asupra industriei.

Structurat si prenzentat intr-o forma excelenta pentru a putea fi folosit in intalniri si prezentari.

Con╚Ťinutul articolului

Market Intelligence Romania -

Caviar si substituenti

Capitolul 1. Oferta

Capitolul 2. Cererea

Capitolul 3. Pre╚Ťul

Sumar executiv

Despre Market Intelligence Romania - Caviar si subtituenti

Analiza industriei
Market Intelligence Europe

Simplific─â ├«ntreg procesul de cercetare de pia╚Ť─â folosind unul dintre cele 32.000 de rapoarte premium pe care le punem la dispozi╚Ťie:

Exploreaz─â
industria alimentar─â

╚śi descoper─â toate rapoartele care sunt disponibile pentru aceast─â industrie:

Vezi prezentarea
raportului

Vrei s─â vezi detalii despre raportul din care am extras informa╚Ťiile prezentate ├«n articol?

Răsfoiește raportul demo

╚śi vezi cum arat─â raportul din care am extras informa╚Ťiile prezentate ├«n articol

Pl─â╚Ťi securizate

Sursele noastre de date

O parte din clien╚Ťii no╚Ötri

Portofoliul de clien╚Ťi Financial Trends

Vrei s─â vezi mai multe detalii despre raportul Market Intelligence Romania - Caviar si subtituenti ?

Raportul face parte din seria de analize de industrie Market Intelligence Europe, ce con╚Ťine peste 32.000 de rapoarte premium publicate pentru 28 de ╚Ť─âri.

Distribuie
articolul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aboneaz─â-te la Newsletter
și primește 20% discount

la achizi╚Ťia oric─ârui raport din portofoliul Financial Trends. Fiind abonat la newsletter prime╚Öti acces la ofertele noilor servicii ╚Öi rapoarte ├«naintea lans─ârii oficiale, ave╚Ťi posibilitatea s─â v─â dezabona╚Ťi oric├ónd.

Pute╚Ťi citi despre prelucrarea si protec╚Ťia datelor pentru a ├«nv─â╚Ťa mai multe despre modul ├«n care utiliz─âm datele pe care le transmite╚Ťi.