Market Intelligence Romania -

Hering (preparat sau conservat)

Conform estimarilor centrale din raportul Market Intelligence Romania - Hering (preparat sau conservat), piata va inregistra o evolutie medie anuala (AAGR%) de -3.65% in perioada 2020-2024.

– Datele din raportul Market Intelligence Romania – Hering (preparat sau conservat), ne arata ca, piata va fi impulsionata de cresterea cererii pentru produsele locale;

– Cererea pentru produsele din import va avea un ritm de scadere de 48.8 ori mai accelerat decat cel al cererii pentru produselor locale;

– Piata interna va absorbi cu 16.68 procente mai putin din productie comparativ cu perioada istorica.

Este disponibila o noua editie a raportului – Market Intelligence Romania – Hering (preparat sau conservat) – ce estimeaza evolutia pietei intr-un ritm mediu anual de -3.65% pana la nivelul de 9,294 mii euro in anul 2024.

Scopul acestei editii este de a reflecta cat mai bine peisajul actual al pietei din Romania a heringului (preparat sau conservat) punand accentul pe explicarea rezultatelor evaluarii istorice a cererii, ofertei si a preturilor cu ajutorul modelelor cantitative si pe prezentarea rezultatelor estimarii cererii, ofertei si preturilor, pentru urmatorii 5 ani.

Raportul este structurat pe 3 capitole: Oferta, Cererea si Pretul si acopera perioada 2014-2024 si:

– Imbina explicatiile si interpretarea rezultatelor analizei in forma scrisa (text) cu suportul metodelor grafice specifice analizei explicative pentru maximizarea intelegerii informatiei.

– Documenteaza analiza istorica prin prisma modelarii cantitative a datelor pentru a ajunge la cele mai ascunse concluzii.

– Prezinta si explica rezultatele estimarilor din scenariul central ce includ impactul socurilor macroeconomice la nivel national si international, alaturi de benzile intervalelor de incredere de ┬▒95%.

 

Capitolul 1 - Oferta

Prima parte a acestui capitol contine analiza istorica detaliata, segmentata pe cele doua piete de destinatie ale produselor, piata interna si piata externa (exporturile).

In a doua parte a acestui capitol am inclus prezentarea si explicarea rezultatelor modelelor folosite in estimare.

De asemenea, rezultatele sunt segmentate pe cele doua piete de destinatie ale produselor, piata interna si piata externa (exporturi).

Capitolul 2 - Cererea

Prima parte a acestui capitol cuprinde analiza istorica detaliata, segmentata pe cele doua piete de provenienta ale produselor, piata interna si piata externa (importuri).

In a doua parte a acestui capitol am inclus analiza cererii diseminata la nivel regional.

A treia parte a acestui capitol contine prezentarea si explicarea rezultatelor modelelor folosite in estimare.

De asemenea, rezultatele sunt segmentate pe cele doua piete de provenienta ale produselor, piata interna si piata externa (importuri).

Capitolul 3 - Pretul

Prima parte a acestui capitol este dedicata studiului evolutiei istorice a pretului, analiza cuprinde atat partea de oferta cat si partea de cerere.

In a doua parte prezentam si explicam rezultatele modelelor folosite in estimarea pretului atat pentru partea de oferta cat si pentru partea de cerere.

Sumar executiv: Market Intelligence Romania - Hering (preparat sau conservat)

Oferta

In perioada istorica, evolutia productiei a fost una, ascendenta, inregistrand o rata anuala medie de crestere (AAGR) de 207.25%. In acest interval 79% din productie s-a indreptat catre piata interna.

Calculand contributia cumulata a surselor de influenta asupra evolutiei intregii perioade, am identificat ca productia destinata pietei interne a avut o contributie cumulata pozitiva de 1030.23pp.

Raportandu-ne in continuare la perioada istorica dar la cea de a doua piata de destinatie a productiei, piata externa, am identificat ca exporturile au avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 23.31%.

Pentru a intelege evolutia exporturilor este necesara analizarea concentrarii exporturilor la nivelul pietelor de destinatie, mai precis la nivelul primelor 10 piete de destinatie pentru ca acestea insumeaza in medie 100.73 % din exporturi.

Printre cele mai importante tari de destinatie se numara Regatul Unit, Ungaria, Italia, Belgia, Cipru, Bulgaria, Repblica Moldova, Spania, Irlanda si Germania.

Estimarea ofertei pentru perioada 2020-2024 s-a realizat cu ajutorul datelor istorice din perioada 2014-2019.

Datele obtinute sunt rezultatul modelelor liniare de tip log-log, ce au permis aproximarea evolutiei ofertei si cererii din piata interna si externa pentru perioada 2014-2024.

In scenariul central anticipam o evolutie medie anuala (AAGR%) pentru intreaga perioada de -12.4%.

In completarea datelor din perioada istorica, anticipam ca piata interna va avea o contributie cumulata absoluta de – 62.76pp.

Cererea

In perioada istorica, consumul a avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 7.07%.

In aceasta perioada, cererea a fost satisfacuta in medie, in proportie de 66% de produsele din import.

Analizand structura cererii, am identificat ca, cererea pentru produsele locale a contribuit cu – 24.26pp la evolutia cumulata a cererii pentru intreaga perioada.

Raportandu-ne in continuare la perioada istorica dar la cea de a doua piata de provenienta a produselor, produsele din importuri, am identificat ca importurile au avut o evolutie ascendenta inregistrand o rata medie anuala de crestere (AAGR%) de 27.37%.

Printre cele mai importante tari din care se realizeaza aprovizionarea, se numara Germania, Letonia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Austria si Polonia.

Diseminand datele la nivel regional folosind modele de estimare de tip top-down, am aproximat cererea la nivel teritorial si am identificat ca primele 20% dintre regiuni in functie de evolutia si marimea consumului, au contribuit la cresterea cererii totale in proportie de 35.29%.

Estimarea cererii pentru perioada 2020-2024 s-a realizat cu ajutorul datelor istorice din perioada 2014-2019.

In scenariul central anticipam o evolutie medie anuala (AAGR%) pentru intreaga perioada de -3.65%.

In completarea datelor din perioada istorica, anticipam ca piata interna va avea o contributie cumulata absoluta de – 13.94pp.

Despre Market Intelligence Romania - Hering (preparat sau conservat)

Raportul “Market Intelligence Romania – Hering (preparat sau conservat) 2014- 2024”, este la a IV-a editie si face parte din portofoliul de analize de serie realizate prin prelucrarea datelor secundare cu ajutorul metodelor cantitative de analiza a datelor, date colectate doar din surse oficiale.

Estimarile din raport acopera un orizont mediu de timp, de 5 ani si prezinta cum va evolua cererea si oferta si cum vor raspunde la impactul socurilor macroeconomice globale, intr-o perioada de incertitudine crescuta.

Estimarile sunt fundamentate pe modele cantitative ce cuantifica impactul factorilor de influenta si raspunsul acestora la socuri.

Estimarile acopera fiecare piata de destinatie, de provenienta si fiecare partener comercial si sunt prezentate pentru fiecare an in parte dar si pentru intreaga perioada.

“Market Intelligence Romania – Hering (preparat sau conservat) 2014-2024” este un instrument de nepretuit pentru executivii si consultantii care cauta o perspectiva clara asupra industriei.

Structurat si prenzentat intr-o forma excelenta pentru a putea fi folosit in intalniri si prezentari.

Con╚Ťinutul articolului

Market Intelligence Romania -

Hering (preparat sau conservat)

Capitolul 1. Oferta

Capitolul 2. Cererea

Capitolul 3. Pre╚Ťul

Sumar executiv

Despre Market Intelligence Romania - Hering (preparat sau conservat)

Analiza industriei
Market Intelligence Europe

Simplific─â ├«ntreg procesul de cercetare de pia╚Ť─â folosind unul dintre cele 32.000 de rapoarte premium pe care le punem la dispozi╚Ťie:

Exploreaz─â
industria alimentar─â

╚śi descoper─â toate rapoartele care sunt disponibile pentru aceast─â industrie:

Vezi prezentarea
raportului

Vrei s─â vezi detalii despre raportul din care am extras informa╚Ťiile prezentate ├«n articol?

Răsfoiește raportul demo

╚śi vezi cum arat─â raportul din care am extras informa╚Ťiile prezentate ├«n articol

Pl─â╚Ťi securizate

Sursele noastre de date

O parte din clien╚Ťii no╚Ötri

Portofoliul de clien╚Ťi Financial Trends

Vrei s─â vezi mai multe detalii despre raportul Market Intelligence Romania - Hering (preparat sau conservat) ?

Raportul face parte din seria de analize de industrie Market Intelligence Europe, ce con╚Ťine peste 32.000 de rapoarte premium publicate pentru 28 de ╚Ť─âri.

Distribuie
articolul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aboneaz─â-te la Newsletter
și primește 20% discount

la achizi╚Ťia oric─ârui raport din portofoliul Financial Trends. Fiind abonat la newsletter prime╚Öti acces la ofertele noilor servicii ╚Öi rapoarte ├«naintea lans─ârii oficiale, ave╚Ťi posibilitatea s─â v─â dezabona╚Ťi oric├ónd.

Pute╚Ťi citi despre prelucrarea si protec╚Ťia datelor pentru a ├«nv─â╚Ťa mai multe despre modul ├«n care utiliz─âm datele pe care le transmite╚Ťi.