Analiza industrie

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Ce este analiza industriei?” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Analiza industriei reprezinta un proces realizat de proprietarii unei afaceri sau expertii in management pentru a evalua actualul mediu de afaceri. Aceasta este considerata un instrument eficient de intelegere a pietei, conceputa pentru a oferi o idee despre complexitatea unei anumite industrii si analizeaza factorii economici, politici si de piata care influenteaza modul de dezvoltare al industriei.

Analiza industriei, pentru un antreprenor sau o companie, este o metoda care ajuta la intelegerea pozitiei in raport cu alti participanti la industrie. Aceasta ajuta sa identifice atat oportunitatile, cat si amenintarile care ies in cale si ofera in acelasi timp si o perspectiva asupra scenariului prezent si viitor al industriei.

Cheia pentru a supravietui intr-un mediu de afaceri in continua schimbare este sa intelegeti diferentele dintre dvs. si concuren╚Ťii din industrie si sa le folositi ├«n avantajul dvs.

Pasii de parcurs in formularea unei analize a industriei:[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

  • Identificare industriei si o scurta privire de ansamblu

Este necesara definirea codurilor de industrie relevante. Managerul are nevoie sa exploreze industria dintr-o varietate de considerente geografice: local, regional, provincial, national si global. Statistici si date istorice despre natura industriei si poten╚Ťialul de crestere pentru afaceri, pe baza factorilor si conditiilor economice.

  • Natura industriei

Acest proces include informatii specifice si statistici despre tiparele de crestere, fluctuatii legate de economie si proiectii de venituri realizate despre industrie. Este important sa se documenteze evolutiile recente si noutatile. Managerul trebuie sa discute strategiile de marketing, precum si tendintele operationale si de management care sunt predominante in cadrul industriei.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

  • Estimari ale industriei

Al treilea pas este de a oferi estimari pe un orizont scurt-mediu ale industriei. Managerii trebuie sa intocmeasca date economice si previziuni ale industriei la intervale de timp diferite. De mentionat ca tipul si dimensiunea industriei vor determina cat de multe informatii vor putea gasi companiile despre o anumita industrie.

  • Pozitionarea in industrie

Analiza industriei permite firmelor sa dezvolte o politica concurentiala care sa le protejeze cel mai bine impotriva fortelor concurentiale sau le influenteaza in favoarea sa. Cheia dezvoltarii unei strategii competitive este intelegerea surselor fortelor concurentiale.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”25px”][vc_row_inner disable_element=”yes”][vc_column_inner][vc_cta h2=”Vezi cum arata un model de analiza a industriei” h2_font_container=”font_size:24″ h2_use_theme_fonts=”yes” add_button=”right” btn_title=”Descarca Demo” btn_color=”primary” use_custom_fonts_h2=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ffinancialtrends.ro%2Flp-demo%2F|title:LP%20demo||”][/vc_cta][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Managerii pot avea nevoie sa efectueze mai multe analize ale industriei de-a lungul vietii companiei. Pietele economice sunt intr-o stare constanta de schimbare si pot suferi modificari semnificative destul de rapid. Desi intreprinderile mai mici pot intampina dificultati in formularea unei analize a industriei in timp util, companii mai mari sau detinute public efectueaza adesea o analiza in fiecare trimestru. Rezultatele analizei lor sunt adesea incluse in rapoarte trimestriale sau anuale.

Proprietarii de intreprinderi mici pot solicita ajutor extern pentru efectuarea unei analize a industriei. Consultantii in management, firmele de contabilitate sau companii specializate pot oferi intreprinderilor mici cantitati abundente de resurse in ceea ce priveste diverse analize ale industriei. Aceste informatii pot economisi proprietarului companiei timp pretios de la incercarea de a crea o noua analiza atunci cand exista deja organizatii profesioniste care au totul pregatit la costuri accesibile.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”25px”][stm_post_bottom][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_cta h2=”Cauta raportul potrivit pentru tine” h2_font_container=”font_size:24″ h2_use_theme_fonts=”yes” add_button=”right” btn_title=”Vezi magazinul de analize” btn_color=”primary” use_custom_fonts_h2=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ffinancialtrends.ro%2Fmagazinul-de-analize%2F|title:Magazinul%20de%20rapoarte||”][/vc_cta][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][stm_sidebar sidebar=”527″][/vc_column][/vc_row]