Comunicat de presa – Financial Trends publica a 2-a editie a analizei “Piata produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton 2012-2022″

Financial Trends publica pe data de 22 aprilie 2019 a 2-a editie a analizei “Piata produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton 2012-2022″, raport dedicat industriei produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton din Romania, ce ofera acces la informatii cheie despre structura si trendurile industriei, in context regional.

Raportul analizeaza evolutia istorica a industriei si perspectivele de viitor pe un orizont de timp mediu, de 5 ani (pana in 2022), sub influenta indicatorilor macroeconomici si a contextului regional si concurential local.

Analiza prezinta intr-o maniera detaliata evolutia categoriilor si a subcategoriilor de produse specifice industriei, ca valoare si cantitate, alaturi de fluxurile comerciale detaliate pe cei mai importanti parteneri comerciali.

Raportul contine:

• Partea I – Industria produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton

Prezinta cifrele cheie ale industriei sub forma grafica pentru a avea o introducere rapida. Imbina analiza macroeconomica cu analiza la nivel de industrie, in contextul istoric, pentru a prezenta reactia industriei la socurile economice ale tarii. Performanta industriei este masurata prin 7 indicatori pentru a permite compararea rezultatelor in functie de situatia specifica a companiei. Contributia la performantele industriei si structura industriei este analizata in detaliu in functie de capitalul, marimea si pozitia regionala a companiilor.

Finalul partii I cerceteaza pozitia industriei la nivel national din punct de vedere al costurilor si productivitatii muncii alaturi de ciclicitatea lunara a vanzarilor.

• Partea a II-a – Analiza comparativa in regiune

Pentru a obtine o viziune de ansamblu asupra industriei, analizam cadrul macroeconomic, performanta, structura industriei si a companiilor in functie de capital si marime in context regional pentru a identifica trendurile, derapajele si potentialul industriei tinand cont de evolutia tarilor cu un istoric si o structura economica asemanatoare.

Regiunea analizata este formata din:

-Bulgaria,

-Polonia,

-Republica Ceha,

-Romania,

-Slovacia,

-Ungaria.

• Partea a III-a – Analiza pietei detaliata pe categorii de produse

Cuprinde analiza categoriilor de produse specifice industriei, conform datalierii nomenclatoarelor internationale.

Fiecare grupa de produse este supusa unei cercetari detaliate a valorii si a cantitatii inregistrate, pentru a crea o imagine completa la nivel de:

-productie,

-importuri,

-exporturi,

-consum,

-structura a importurilor si a exporturilor intra UE si extra UE, alaturi de structura consumului,

-pret mediu al productiei, importurilor si exporturilor,

-exporturi si importuri detaliate pe cele mai importante 10 tari de destinatie si provenienta.

• Partea a IV-a – Piata in tara si in regiune

Prezinta rezultatele modelului nostru statistic de estimare al consumului din fiecare judet in parte, ajustat in functie de conditiile economice, sociale si demografice din fiecare zona in parte.

Inglobam analiza evolutiei istorice a fiecarei categorii de produse in parte, cu analiza regionala.

Analiza preturilor medii de productie detaliate pe fiecare categorie de produse si pe fiecare tara membra a Uniunii Europene prin intermediul unor “Heatmap-uri”.

• Partea a V-a – Forecast 2017-2022 detaliat pe categoriile de produse analizate

Pentru fiecare categorie de produse analizate in partea a III-a a raportului, am realizat estimari privind evolutia productiei, consumului, exporturilor si importurilor tinand cont de evolutia istorica, pe un orizont de 5 ani. Rezultatele obtinute sunt prezentate sub forma unor benzi de variatie si detaliate pe 3 scenarii:

-scenariul pesimist,

-scenariul central,

-scenariul optimist.

• Partea a VI-a – Concentrarea industriei

Prezinta gradul de concentrare al industriei la nivel national, nivelul de dezvoltare si performanta al industriei analizate comparativ cu rezultatele fiecarei industrii la nivel national.

Contine peisajul concurential detaliat prin transmiterea cotei de piata a primilor 5 jucatori din industrie alaturi de analiza situatiilor financiare ale fiecarei companii in parte.

Mai multe informatii despre acest raport se regasesc in Magazinul de rapoarte

@Financial Trends este o companie de cercetare si consultanta din Romania. Compania noastra a dezvoltat de-a lungul timpului un portofoliu larg de analize ce sunt livrate lunar, trimestrial si anual clientilor nostri astfel incat sa isi poata adapta strategia constant in functie de evolutia pietei locale si internationale.