Industria metalurgica

FT Monitorizarea industriilor, un serviciu ce poate fi comparat cu un departament externalizat de analiza ce se adreseaza companiilor din industria producatoare, retail si companiilor de marketing si consultanta care se adreseaza sau fac parte din industria metalurgica.

Tehnologia din spatele platformei combinata cu datele si metodele analitice, transforma modul in care descoperiti, interpretati si va raportati la informatiile din industrie, integrand concluziile analizelor noastre in procesul decizional.

FT Monitorizarea industriei va permite sa urmariti evolutia industriei dintr-un unghi nou, sa identificati noi posibilitati, sa dezvoltati noi idei si sa luati decizii cu o incredere mai mare si mai rapid.

Cu ajutorul platformei aveti viziune locala si globala asupra industriei si va permite sa comparati evolutia propriei firme cu evolutia industriei la nivel national, cu evolutia medie a industriei a UE28 si cu evolutia industrie din urmatoarele 27 de tari: Germania, UK, Franta, Italia, Spania, Olanda, Suedia, Polonia, Belgia, Austria, Danemarca, Irlanda, Finlanda, Portugalia, Grecia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Luxemburg, Bulgaria, Croatia, Slovenia, Lituania, Letonia, Estonia, Cipru si Malta.

Analizele industriei metalurgice reflecta imaginea detaliata a industriei si evolutia acesteia pe segmente de piata in perioada 2011-2017.

Pentru fiecare categorie de produse cuprinsa in rapoarte  am analizat:

 • marimea pietei (consumul pentru fiecare categorie de produse analizate cat si consumul total al produselor analizate);
 • structura consumului in functie de provenienta produselor (productia interna si importuri);
 • consumul fiecarei categorii de produse per capita;
 • productia in functie de destinatie (piata interna sau externa);
 • ratia import/consum (cat la suta din consum este satisfacut din importuri);
 • evolutia importurilor in perioada 2011-2016  alaturi de analiza detaliata a primelor 25 de piete de provenienta a fiecarei categorii de produse analizate;
 • ratia export/productie (cat la suta din productie satisface cererea din pietele externe);
 • evolutia exporturilor in perioada 2011-2016  alaturi de analiza detaliata a primelor 25 de piete de destinatie a fiecarei categorii de produse analizate;
 • evolutia si structura primelor 25 de piete de destinatie si provenienta  in ultimul an analizat comparativ cu primul an analizat.

Fiecare analiza contine situatia macro a tarii, evolutia celor mai importanti indicatori ai industriei in perioada analizata, puterea de cumparare la nivelul regiunilor si structura companiilor din industrie pe regiuni si pe categorii de marime.

Pentru a identifica foarte usor sectoarele pe care le-am analizat pentru fiecare industrie in parte, am ales sa le prezentam conform clasificarilor CAEN cu 4 cifre.

Industria metalurgica cuprinde urmatoarele 15 analize:

 1. Productia de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje;
 2. Productia de tuburi, tevi, profile tubulare si accesorii pentru acestea, din otel;
 3. Tragere la rece a barelor;
 4. Laminare la rece a benziloringuste;
 5. Productia de profile obtinute la rece;
 6. Trefilarea firelor la rece;
 7. Productia metalelor pretioase;
 8. Metalurgia aluminiului;
 9. Productia plumbului, zincului si cositorului;
 10. Metalurgia cuprului;
 11. Productia altor metale neferoase;
 12. Turnarea fontei;
 13. Turnarea otelului;
 14. Turnarea metalelor neferoase usoare;
 15. Turnarea altor metale neferoase.

Segmentele de piata (categoriile de produse) analizate pentru fiecare dintre cele 15 de rapoarte, se pot consulta in magazinul de analize al industriilor in categoria „Industria metalurgica”.

In prezent analizele financiare pe care le realizam sunt publicate sub denumirea de Top 100 Companii si contin situatiile financiare ale celor mai imporante companii din fiecare industrie (conform clasificarii codurilor CAEN de 4 cifre) centralizate de pe Mfinante.

Ce afli din analiza Top 100 Companii editia 2017?*editia 2017 se va lansa in luna August

 • Concluziile analizei celor 100 de companii prezentate pe segmente de veniuri si indicatori analizati (cifra de afaceri, salariati, active, datorii, stocuri, solvabilitate, gradul de indatorare generala, rata rentabilitatii activelor, rata rentabilitatii activelor,  rotatia activelor imobilizate, rotatia activelui total, gradul de capitalizare, viteza de reinnoire a stocurilor);
 • Asteptarile pe care le au liderii industriei in urmatorii ani privind evolutia cererii de produse si capacitatea de productie prin analiza evolutiei activelor fixe si a numarului mediu de salariati;
 • Analiza comparativa – a evolutiei companiei a fiecarui indicator analizat in raport cu evolutia fiecarei companii prezente in raport;
 • Barometrul Top 100 Companii – unealta de analiza ce prezinta sub forma grafica semnale de alarma sau semnale benefice in urma centralizarii si analizarii situatilor financiare;
 • Evolutia financiara a celor mai importante 100 de companii din industrie in perioada 2011-2016.
De ce sa lucrezi cu noi

Suport post vanzare
Va stam la dispozitie pentru o discutie de 2 ore dupa achizitia analizei

Personalizarea analizei
La cererea dvs putem sa personalizam analiza comandata

Surse de informare de incredere
Folosim doar date oficiale ce provin din surse guvernamentale, institute nationale de statistica, asociatii industriale, firmele din piata.

Confidentialitatea datelor
Datele dvs cu caracter personal sunt in siguranta

Upgrade gratuit
Va trimitem gratuit noua analiza daca o actualizam in urmatoarele 3 luni din momentul achizitiei

Cum te putem ajuta?

Contacteaza-ne pentru a discuta mai multe